22 Haziran 2013 Cumartesi

SAPANCA-MAŞUKİYE MUTLAKA GÖRÜN ...

Güneşli bir cumartesi günü için sakladığımız Maşukiye planımız bugüne kısmetmiş.Sabah erkenden kalktık kahvaltı için Beykozdan yola çıktık.Önceki gece internetten edindiğimiz bilgiler doğrultusunda yaklaşık 1.5 saat(beykozdan olduğu için) süren yolculuk sonunda Sapanca Gölü manzaralı çok güzel bir mekana oturduk...

Kahvaltı kişi başı 25 tl olup kuymak sucuk vb. için artı ücret ödedik ama bence kesinlikle değdi kendimi Trabzonda kahvaltı yapıyor gibi hissettim diyebilirim.





Özellikle Manzara adlı mekanın manzarası cidden adına uygundu.

Su testisindeki soğuk su da aşırı lezzetliydi hımmm :)
 


Sonrasında da Yayla denilen bir mekana girdik girişi ücreti 12 tl iken içerideki her şey için ayrı ücret uygulaması vardı.Bu arada burası Karlıtepe.Bizim de burada arazilerimiz olmasına rağmen nerede olduklarından bihaberiz .Yayla denen mekanda da kışın kayak için otel ve teleferiğin fanussuz olanı(adını unuttum) at binme imkanları mevcut.Biz şu teleferik tarzı şeye bindik manzara harikaydı.Babam arkadaydı ve bize bir filmde gördüm kalıyorlardı burada diye bağırmaya başladı ve aniden alet dudu.Ben gülüyorum falan ama dedim ne de olsa Ademoğlu yapımı velet sağı solu belli olmaz .Annem ve kardeşlerim de binmemeye çok kararlıydılar ama meğerse onlar da binmeye karar vermiş.O yüzden durdurmuşlar(ki binerken görevli sadece acil durumlarda durdururuzdemişti)Bunu öğrenince kahkaya boğulduk tabi.
Kendimize oturacak sulu mekanlar bulduk taştan taşa atladık üstelik reçine üzerine oturmuşum pantolonu rezil ettim.

Rüzgarlı yayla yollarında hız yaptık sanruftan fırlayan manyak şahsım olur

 

Sulu mekan ve reçineli masa.
 
 
Aaaayyrıcaa en güzel yanı her yerden fışkıran soğuk suların olması ve bunların içilebilmesiydi.Ben aşırıı su içmeyi seven bir insan olduğumdan hortum bağlasalar bana anca.
 
 
Günün sonunda Beykoz Korusu Sosyal Tesislerinde güzel bir yemek ziyafeti çekip evimizde boğaz manzarası eşliğinde semaver çayı içtik saolsun gezi tekneleri bizi yalnız bırakmadı.




Not:Maşukiyede her yerde ve aktivitede fotolarınızı çekip 10 liradan satmaya çalışıyorlar babam tabiiki aldı ama bence siz almayın kendinizde çekersiniz:)
Herkese önerebileceğim keyifli bir geziydi  o yüzden yarını beklemeyip gece 1 de esneyerek yazıyoruuuumm :)

9 yorum:

  1. ne güzel bir gezi olmuş
    fotoğraflar da çok güzel
    hele kahvaltı ağzım sulandı :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar canım,
    Paylaşımını çok beğendim fotoğraflarda harika...
    Bloğunu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşabilmek dileğiyle. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir gezi olmuş.Severek okudum.Sapanca'da İstanbuldere diye bir mekan var.Bir daha yolunuz düşerse oraya da kahhvaltıya gidin derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah. öneriniz için teşekkür ederim gitmeyi çok isterim :)

      Sil
  4. Canım manzaralara bayıldım çok güzel bir gezi olmuş

    YanıtlaSil
  5. Paranın gözü kör olsun :)

    YanıtlaSil

Yayınımı okuyup küçükte olsa yorumlar yapmanız beni çok mutlu eder.Yorum yazanlara teşekkür ederim.İsim vermeyenlere hafiften uyuz olurum kötü amaçlı yorum olmadığı sürece sorun yok demektir.:)sizleri seviyoruuummmm..:)

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts with Thumbnails